Zondag 27/12/09

Zijn we naar de Great Ottway National Park gegaan. Hier is o.a. een canopy walk door het cool temperature regenwoud. Op de canopy wandel je dan op gemiddeld zo’n 25 meter hoog tussen de boomtoppen. Ook was er een toren die 47 meter hoog was. Erg indrukwekkend allemaal, groot contrast weer met de dag ervoren aan de oceaan. Vanuit het natuurreservaat rijden we weer richting oceaan over een zeer spectaculaire weg, de Turtons Track. Dit is een pad door de met regenwoud begroeide bergen, wat pas zeer recentelijk is geasfalteerd. Zeer smalle wegen en veel bochten. Ideaal voor motoren! Met de camper is het dan vaak op het allerlaatste moment wegduiken voor tegemoet komers.
De vorige dag was de camping erg vol, nu waren we blij dat we er een konden krijgen! De 5de camping hadden we pas succes! En dan ook nog de jackpot prijs betalen; $60, 3 keer zoveel dan we normaal betalen! Veel te druk dus, snel wat landinwaarts waar het hopelijk wat rustiger is.

Maandag 28/12/09

Zoals gezegd rijden we landinwaarts, deels door de drukte aan de kust, deels omdat we morgen naar een rodeo willen gaan in Yarrawonga. We komen uiteindelijk uit in Bendigo. Dit is nog een redelijk grote plaats zo’n 200 km van Melbourne in de goldfields, waar ze van 1853- 1950 veel goud gevonden hebben. Doordat het nog bank holiday is, zijn de meeste winkels dicht. We hebben allebei dorst (en een beetje honger) dus gaan we ergens wat drinken. Ruud neemt een muffin erbij, of nou ja muffin, het is onderhand een heel brood zo groot (en lekker!). Lonneke neemt een stukje gemetselde kook erbij, zelfs dat kennen ze hier! Ook deze was zeer de moeite waard. Allebei erg machtig, dus het avondeten maar geskipt. We hebben eindelijk weer een camping met onbeperkt wireless internet dus kunnen we de laatste 2 afleveringen van Boer zoekt vrouw op de laptop kijken!

Dinsdag 29/12/09

Vanuit Bendigo rijden we eerst naar Echuca, een leuk oud plaatsje waar de haven nog zo is als zo’n 150 jaar geleden. Op de rivier de Murray varen verschillende stoomboten met zo’n grote schoepen raden (niet geheel zeker of dit correct ABN is, maar a la).
Vanuit hier rijden we verder naar Yarrawonga voor de rodeo. Daar aangekomen gaat Lonneke bij de entree vragen wat de beste mogelijkheid is om te overnachten in de buurt. Kennelijk maakt ze zo’n indruk dat we op het terrein mogen staan met onze camper. Normaal alleen toegangkelijk voor rodeo-crew. Zo zitten we dus overal lekker dichtbij met alles bij de hand!
’s Middags zijn de kwalificaties, voordat ’s avonds het echte werk begint. ’s Avonds komen de locals allemaal met hun eigen vouwstoelen en picnicmanden om meteen vooraan t hek te gaan zitten. ’s Middags hebben we vanaf de tribune gekeken, ’s avonds zitten we met onze stoelen tussen net achter de hekken. Er zijn verschillende onderdelen;
– saddle bronc: hierbij moet de rijder 8 seconden op een wild paard blijven zitten waarbij hij maar een hand gebruikt.
– Breakaway roping: de rijder moet vanuit het paard zo snel mogelijk een kalf vangen met de lasso
– Barrel racing: de rijders moeten zo vlug mogelijk om 3 tonnen heen rijden met het paard die op 3 hoeken van het circuit staan.
– Bareback: zelfde als saddle bronc, alleen zonder zadel op het paard wat het dus extra moeilijk maakt
– Team roping: twee rijders op paard, een vangt een koe bij de kop met de lasso, de ander vangt daarna met de lasso beide achterpoten zodat het kalf helemaal gestrekt op de buik gaat. Zeer indrukwekkend en ongelofelijk moeilijk.
– Steer wrestling: ook erg indrukwekkend. De rijder duikt letterlijk van een rennend paard op een rennende stier. Pakt hem bij de horens en gooit hem op de zij.
– Rope and Tie: Zo snel mogelijk een stier vangen en vastbinden.
– Bull riding: last maar zeker niet least, het rodeo event, “rijden” op een stier. Ongelofelijk wat een gevaarte en kracht. Haast niet voor te stellen dat iemand er nog levend afkomt.
Al met al geweldig om een keer mee te maken, zeker de vele spectaculaire onderdelen. De stieren en paarden komen vlak voor je neus voorbij gestuiterd. Soms schoppen ze tegen het hek. Schrikken, maar wel erg lachen als er dan 2 oude mannetjes met stoel en al achterover vallen (en lachend weer op staan)!

Woensdag 30/12/09

Zijn we ’s ochtends al op tijd naar Melbourne vertrokken. De rest van de dag al het zand weer uit onze kleren en beddengoed gewassen, en lekker gelezen en gezwommen.

Donderdag 31/12/09

Zijn we ’s avonds Melbourne ingegaan om nieuwjaar te vieren. Zeer goed geregeld hier, gemeente heeft verschillende evenementen georganiseerd in het centrum met vrije toegang. Om 21.15 is er vuurwerk voor de kinderen en om 0.00 groot vuurwerk. Verwachting is dat het wel gaat regenen. Rond 19u zijn we in Melbourne en gaan naar een festival. Erg leuk, in een groot park en iedereen zit op picknick dekens naar de optredens te kijken. Helaas begint het om 21.00 heel hard te regenen en wordt het vuurwerk uitgesteld. De meeste mensen gaan snel naar huis. We lopen verder richting het centrum, maar de regen houdt niet op. Doordat de grote evenementen in het park zijn georganiseerd, zijn ook de meeste pubs dicht. We besluiten maar de tram terug naar de camping te nemen. Zo waren we (net te laat en hartstikke nat) terug in de camper. Een nat begin dus voor een hopelijk goed jaar!

Bekijk ook:
Route waar we tot nu toe overal geweest zijn.
Foto’s