Zondag 29/11/09

Na een kort ritje (slechts 200 km), zijn we vandaag in Cairns aangekomen. Nadat we een plek hebben veroverd op de camping zijn we Cairns ingegaan. Dit is een erg leuke stad. De Esplanade (boulevard) is erg ruim en leuk opgezet. Soort van park met verschillende publieke gratis BBQ’s waar je kunt picknicken. Ook lag er een zeer ruim gratis buitenzwembad waar je lekker kunt verkoelen. De winkelstraatjes waren ook erg gezellig met veel goedkope eetgelegenheden. Toevallig kwamen we nog bij een grote overdekte markt uit waar je alle groente en fruit kon kopen.
Verder hebben we hier informatie gezocht voor het duiken naar de Great Barrier Reef.
Na de stevige wandeling in de warmte hebben we in ons zwembad op de camping gelegen en ’s avonds een lekkere verse fruit salade gegeten.

Maandag 30/11/09

De dag dat we naar de Great Barrier Reef gaan om te duiken! Dit betekende vroeg opstaan om de super moderne boot te halen waarmee we naar het rif zouden gaan. Dit was een tocht van 90 minuten, in deze tijd kregen we een uitgebreide briefing van de instructeurs.
Lonneke had eerst 2 introduiken aangezien ze in Egypte voor het laatste had gedoken. Ruud werd meteen het diepe ingegooid en begon met een duik op 18 meter. Tijdens de 2de intro duik van Lonneke ziet ze 1 reef shark en een trompet vis. Na de 2 intro duiken maakt ze haar 3de duik samen met Ruud. Tijdens deze duik zien we op het laatst een grote schildpad waar Lonneke erg dichtbij is en mee op de foto staat! Al met al ook weer een zeer geslaagde dag.

Bekijk ook:
Route waar we ton nu toe overal geweest zijn.
Foto’s