Hoi allemaal,  

Na een lekker weekendje weg met Elleke, Ruud, pap en mam moest ik deze week natuurlijk weer gewoon werken. Het is nu hollen of stilstaan op het werk. Sommige dagen zit ik de hele dag op de praktijk en komt er misschien maar 1 of zelfs geen visite (call) naar een boer binnen.  Meestal komen er dan wel een aantal mensen met gezelschapsdieren binnen. Maandag was het erg druk de hele dag met gezelschapsdieren; heb wel 10 vaccinaties gezet. Maar geen calls voor koeien die dag…. Het is nu wel heel druk met het doen van tb testen, maar de meeste testen doen Brian en Piaras. Dinsdag had ik mijn eerste grote tb test waar ik de hele dag van 8u tot 23u mee bezig ben geweest. Brian en Piaras moesten dus eigenlijk de calls doen, maar nu waren er wel een aantal dus kon ik in de lunchpauze en tussen 19u en 20u ook nog 2 calls doen….. Dus pas om 23.30 gegeten! Een groot deel van woensdag en donderdag zijn we bezig geweest om de administratieve puinhoop van die test uit te zoeken; helft van de dieren was niet geregistreerd, sommige waren niet getest en andere nummers klopte niet…. Donderdag moest ik de test van dinsdag aflezen; kijken of er dieren reageren op de injectie met tb en dus een bult krijgen in de nek. Maar de department kwam ook meekijken, omdat die man overal zo’n puinhoop van maakt. Dus werd het weer een lange dag…. Toen we om 9.30 aankwamen moest die boer nog alle hekken plaatsen en vastbinden  en zijn koeien halen, GRRRRR!! Om 10.45 konden we dan beginnen; ik iedere koe voelen over de nek of er bulten zaten en deze bulten opmeten, de department ieder heel oornummer noteren en kijken of het koe of stier was (hetzelfde wat ik al op de eerste dag van de test allemaal genoteerd had…) Gelukkig letten de mannen van de department niet op mij, dus kon ik ook weg komen met niet alles precies op te meten. Maar op de eerste dag hadden we 16 dieren niet kunnen testen, dus die moesten nu tussendoor getest worden en we hadden een kleine groep in een andere crush aan de andere kant van de nek getest, dus ik moest op en neer lopen om de nekken aan 2 kanten te inspecteren. Dit hield allemaal onzettend op! Gelukkig was ik nog op tijd terug op de praktijk voor het avondspreekuur van 17.30.

Nu nog 12 dagen werken, en dan lekker een lang weekend naar Nederland!!

Groetjes Lonneke