Hallo mensen,

Het is weer een tijdje geleden dat we een bericht op de site hebben gezet. De zondag na het laatste bericht zijn we met Hanneke, haar zus en vriend naar de paarden races in Tallanstown geweest. Deze races waren gewoon in een weiland op een heuvel , waarnaast  ze een baan van 1 mile gemaakt hadden met wat springhindernissen erin. Gelukkig was het die zondag erg mooi weer en waaide het niet te koud op die heuvel. Het was erg druk; Hanneke en ik kwamen nog wat boeren van ons praktijkgebied tegen. De races waren erg leuk om te kijken. Eerst werden de paarden voorgesteld en kon je ze bekijken. Mensen konden dan bepalen op welk paard ze wilden wedden. Je wed (meestal 5 euro) kon je inzetten bij een van de ongeveer 10 bookies die met hun borden opgesteld stonden. Een drukte van jewelste net voor iedere race! Dan begon de race en moesten de jockeys met hun paarden 3 keer de baan rond. Er vielen iedere keer wel een paar jockeys van hun paard af en dan zag je de paarden alleen meerennen en meestal ook de race afmaken. Wel langs de hindernissen natuurlijk! Hanneke heeft ook twee keer mee gewed, en warempel ook een keer gewonnen; 25 euro! Ruud heeft ook op een paard gewed, dat ik uitgekozen had. Helaas werd ons paard kreupel al na een half rondje….. De foto’s van deze dag staan hier.

Woensdag 16 april tot donderdag 24 april zijn mijn ouders in Ardee geweest. Samen met hen zijn we donderdagavond naar de Jumping Church geweest in de buurt van Ardee. Na een paar verkeerde wegen en een half uur zoeken, waarbij Jose en Ruud een stapel strobalen tot kasteel verklaard hebben, had we de kleine ruine toch gevonden. Ik stond op de fundering van de naar binnen gesprongen muur het plakaat te lezen, toen de beheerder, een man van ong 80 geheel krom lopend, met een heggeschaar kwam zeggen dat ik eraf moest. Toen hij hoorde dat we geen Ieren waren (en na mijn diepste excuses), heeft hij ons alle onderdelen laten zien en alle legenden van de omgeving verteld. Voor iedereen die ons komt bezoeken; ik heb een brochure van hem gekocht, dus je kunt het allemaal nalezen.

Later zijn we nog naar de traditionele ierse muziek gaan luisteren, maar helaas was dit zonder viool. Vrijdagavond zijn we gaan uiteten. Zaterdag zijn we naar Dublin geweest. Deze stad viel ons allemaal een beetje tegen. Er zijn maar weinig mooie oude gebouwen en alle bouwstylen staat door elkaar. Voor de twee grote belangrijke kerken moest je 6 euro entree betalen; geheel tegen mijn en Jesus’ principes om te betalen om een religieus gebouw binnen te gaan! Winkelen was wel redelijk in Dublin. Gelunched hebben we in een typisch Iers cafe in de Temple Bar area.

Zondag zijn we naar de Mourne mountains in Noord Ierland gereden. Helaas was het erg bewolkt dat weekend. De weg langs de kust is erg mooi; aan een kant de zee en de andere kant de mountains. Helaas konden we de weg om dichtbij de mountains te komen niet echt vinden. Volgende keer maar terug met Hanneke of goed navragen van waar af je goed kunt wandelen. ’s Avonds hebben we nog Carcassone gespeeld. Ja, Schwillentjes en Tim en Elleke jullie lezen het goed Jose en Sjraar hebben een spel meegedaan. En Jose wilde maandagavond zelfs nog een keer!

Op het werk is het de afgelopen twee weken wat rustiger geweest; zeer weinig verlossingen en keizersnedes en ook minder visites. Het testen was wel druk. Ik heb samen met mijn baas Piaras een teef gesteriliseerd en in mijn eentje een reu gecastreerd. Ik leer steeds meer van gezelschapsdieren, maar vind het nog steeds lastig en minder interessant….. Dit weekend heb ik weer dienst. Tot nu toe valt het nog erg mee; gisteravond 1 call gehad voor een ziek kalf. Vandaag heb ik ’s morgens visites gedaan bij koeien en vanmiddag een kat geeuthanaseerd, een kater gecastreerd en een pup geent. Afwachten wat de rest van het weekend brengt….

Liefs Lonneke