Toen Lonneke een weekendje vrij had, had ze ook echt vrij. Ik zat namelijk het hele weekend in Nederland. Stappen met de vrienden, zoals traditie gewijs ieder eerste weekend van april plaatsvindt. Om 12 uur op zaterdag werden we verwacht bij Staccato. Hier kregen we een kleinigheidje te eten en werden de eerste pilsjes al genuttigd. De mensen die vrijdag avond al bij Sintermerte waren geweest, hadden iets meer moeite en pakten nog eerst koffie of ice tea. Het onderwerp was al snel het weer. Iedereen werd met de fiets verwacht, maar het regende verschrikkelijk hard. Op de buienradar op de mobiel zag het eruit dat het rond 13.30 droog zou zijn, dat was ook het tijdstip dat we verder moesten. Helaas bleek de buienradar niet helemaal betrouwbaar en vielen er toch nog voldoende druppels om redelijk nat in de Boekend aan te komen. Hier gingen we Solex rijden! Gelukkig op het moment dat we de Solexjes startten, werd het enigszins droog. Als eerste reden we richting Maasbree, door de snelheids verschillen van de Solexjes was dit een lang lint van een halve kilometer van 14 Solexjes. Hierop zaten figuren die de meeste mensen herkenden uit “Allo, allo”; zie voorbeeld.

In Maasbree aangekomen hadden de meeste ondanks het natte weer toch al een droge keel. Hier werden de Solexjes dan ook geparkeerd op het terras bij Niens waar we een paar biertjes dronken. Daarna ging de reis verder via omwegen naar Baarlo. Onderweg begon het uiteraard weer te regenen, zodat we hier als een paar verzopen katten aankwamen. Als een stelletje “Hells Angels” reden we gezamelijk de winkelstraat over naar de eerste de beste kroeg. Ook hier maar weer noodgedwongen pilsjes drinken totdat het droog werd. En het werd gelukkig toch weer droog zodat we onze reis konden vervolgen. Langs de maas reden we richting Blerick met als eindstation de Boekend.
Conclusie: de Solexjes rijden zelf best zuinig, maar de meeste bestuurders komen toch wel in de buurt van de 1 op 1.

Vanuit de Boekend moesten we weer de fietsen zonder hulpmotor op richting Tegelen. Hier gingen we eten bij de Argentijn op de Grotestraat. Op het menu stond voor iedereen mixed grill. Dit was erg lekker en vooral de spare-ribs gingen er goed in! Na het eten even uitbuiken bij cafe Sintermerte voordat de taxi ons op kon halen. Van hieruit gingen namelijk naar de Broesel in Duitsland. Na de eerste “bier tower” werd er al door sommige al flink gedanst. Om 3 uur nog even een snack en weer de taxi in richting Tegelen. Al met al een zeer geslaagde dag!
Zie hier de foto’s.

Laat in bed, maar op zondag evengoed om 9.30u bij bakkerij Kamps om broodjes te halen en kopje koffie te drinken met Rob B en Rob G. De rest van de dag was voornamelijk beetje luieren, alleen moest ik weer ’s middags op weg richting Ierland. Het Ryanair schema is aangepast waardoor ik eerder in Ierland aankom en hierdoor ook een bus eerder kan nemen (19.05), mits alles op tijd gaat uiteraard. Het toestel had een dik half uur vetraging, dus dat ging heel krap worden. Ik landde om 18.55 dus had de hoop al opgeheven en er al op ingesteld dat ik een uur langer moest wachten. Om 19.00u kwam ik uit het vliegveld en dacht, theoretisch moet het lukken… Dus dat werd rennen met het koffertje als aanhangwagen. Bij de douane had ik het al helemaal gehad en liet met een behoorlijk hijg geluid (en waarschijnlijk ook behoorlijke rode kop) mijn paspoort zien. Ik mocht er gelukkig toch weer in, dus snel verder rennen naar de bussen. Toen ik buitenkwam, zag ik mijn bus net wegrijden… Snel erachteraan gerend en hij stopte ook nog. Pfff weer geluk gehad, nu kon ik 40 minuten uitpuffen voordat ik in Ardee aankwam.