He,

Nu een zeer drukke en stressvolle week, is mijn vrije weekend gisteren eindelijk aangebroken! Ik had niet veel plannen; slapen, huishouden doen, slapen, misschien wat winkelen en slapen.

Vanmorgen besloot ik om naar Drogheda te rijden naar een winkelboulevaar waar ik nog niet geweest was. Lorraine had me gezegd dat ik daar wel de spullen moest kunnen vinden, die ik nog wil hebben voor ons huis. De weg ernaar toe ging prima; kon het meteen vinden! Ook de winkel was super. Eindelijk vond ik daar de laatste dingen voor in huis die we nodig hadden; onderzetters, dekbed, overtrekken, fotolijsten en opbergdozen. Alleen toen ik bij de kassa kwam bleek dat ik met mijn Ierse bankpas niet in winkels kan pinnen!!!!! Je moet een lasercard daarvoor hebben. Bij het in zeer korte tijd openen van de bankrekening, heeft de manager me dat wel gevraagd of ik een bank of laser card wilde. Maar hij zei dat het verschil was de mogelijkheid om te pinnen in het buitenland, tenminste zo heb ik dat in die stress-situatie begrepen (ik moest binnen 20 min de bus halen aan de andere kant van Ardee….).

Er was wel een ATM in de buurt, maar die was, zoals elke ATM in het weekend, out of service. Kon ik dus geen aankopen mee naar huis nemen, want anders had ik geen geld meer om boodschappen te doen….

Zeer irritant!!!!! Kan ik maandag weer ergens de tijd zoeken om tussen 10 en 12.30 of 13.30 en 16.00 naar de bank te gaan om een nieuwe pas aan te vragen……. En de bank is al zo handig in zo’n soort dingen. Alles duurt eeuwig….. Mijn internetbankieren heb ik 2,5 week geleden al aangevraagd en nog steeds niets van ontvangen. Zeggen ze op de bank dat ik zelf een nummer moet bellen om het nogmaals aan te vragen!

Zucht, zucht, zucht!

Nu ga ik de rest van het weekend lekker op de bank hangen in mijn pyama met mijn leesboek, de tv en msn. Hopelijk zie ik jullie nog online dit weekend. Kunnen jullie me leuke verhalen vertellen!

Liefs Lonneke