Hallo mensen,

Hier weer een berichtje van de Ierse dierenarts. Ik ben sinds vrijdag nu eindelijk officieel geregistreerd als dierenarts hier in Ierland. Ze waren eindelijk tevreden met mijn documenten en ik mocht langs komen in Dublin om 525 euro te betalen, formulieren in te vullen, een eed op te lezen en mijn handtekening te zetten….. Ben maar niet met mijn autootje naar Dublin gereden, dat durfde ik nog niet aan. 

Het rijden hier in de omgeving gaat prima, aan de hand van de aanwijzigingen vind ik bijna alle boerderijen tot nu toe. Ik ga nu al anderhalve week zelf de calls voor zieke koeien af. Als ik twijfel, dan bel ik mijn baas even. Sommige zieke kalveren brengen ze naar de praktijk. Donderdagmiddag zou er ook een kalf komen. Toen ik kwam aanrijden zag ik al twee boeren op me staan wachten naast een mercedes. Zullen dat de mensen met het kalf zijn?? En jahoor, de achterklep ging ophoog en daar kwam de kop van het kalf omhoog!! Ik behandel deze kalveren, die meestal een infuus nodig hebben, ook gewoon in de achterklep op de parkeerplaats. Aangezien de kliniek tegenover de middelbare school ligt en alle ouders onze parkeerplaats helemaal vastzetten tussen de middag en ’s middags, hebben we ook nog een publiek!

De keizersnedes en verlossingen durf ik nog niet helemaal alleen. Gistermiddag ben ik met Ruud naar Carrick gereden. Hij heeft daar de parade gekeken en ben ik met Hanneke mee geweest. Zij had dienst en hopelijk kon ik nog een keizersnede met haar mee doen. Ze had het superdruk, maar helaas geen keizersnede ’s middags. Wel heb ik gezien hoe zij een bloedtransfusie bij een koe uitvoert, dus dat was ook leerzaam. Om 17u was Ruud het beu in Carrick alleen, dus zijn we weer terug gereden. Vannacht vanaf 3u was ik de enige dierenarts beschikbaar, dus als er dan gebeld werd had ik alleen moeten opereren. Er heeft gelukkig niemand gebeld, maar ben wel ieder uur wakker geweest….

Vandaag, Paddy’s day, heeft Brian nog niet gebeld om mee te gaan naar een visite… Heb ik maar vanmorgen allemaal dingen opgezocht die ik nog moest nakijken en bekeken wat ik waar wil ophangen hier in huis. Vanmiddag zijn we naar de parade hier gaan kijken. Het zag zwart van de mensen in het relatief kleine Ardee. Er werden ierse vlaggetjes uitgedeeld en ik kreeg er ook een. Nou kom maar op met die parade dacht ik…. Dat stelt dus echt niets voor! 70% is oude tractoren, verder wat harmonieen en doedelzakbands, de vrijwillige brandweer, kustwacht en civiele guard, voetbalteams, scholen en verenigingen en dat is allemaal gewoon in uniform!!! Er waren ongeveer 3 groepen die verkleed waren en een team hadden! En het duurde een eeuwigheid, doordat er 10m voor ons de omroeper stond die iedereen 5 min ging interviewen….. En dan liepen ze voor ons snel voorbij. We hebben 3/4 gekeken en toen had ik zin in warme chocolademelk. Dus Ruuds internetcafetje in voor warme choco en taart. Van daaruit konden we de hogere wagens ook voorbij zien komen. Volgend jaar wil ik best werken op St Patricksday….

Hoe gaat het nog met iedereen in Nederland? Nog nieuwe roddels?