Zaterdag 19/12/2009

Zijn we Adelaide ingeweest. Een erg leuke, mooi aangelegde stad met zo’n 1.500.000 inwoners. Weer even wennen dus na de outback aan 3 baanswegen, vele stoplichten en rotondes en zelfs een file… We parkeren tegenover de centrale market, dus daar gaan we eerst inkopen doen voor onze lunch. Ze hebben hier heerlijke broden, allerlei kazen, salades, groente, fruit, vlees en vis. Ze hebben zelfs een kraampje met Nederlandse producten; beschuit, peperkoek, vlokken en hagelslag! Die kunnen we niet laten liggen… Verder bekijken we in Adelaide de prachtige universiteitsgebouwen uit 1840-1880, de oude victoriaanse huizen en een cricketwedstrijd in het grote stadion (snappen er alleen niets van…). Met de aanleg van Adelaide vanaf 1837 (ongeveer…) zijn er ook meteen heel veel parken om het centrum heen gepland; vooruitstrevend!

Bekijk ook:
Route waar we tot nu toe overal geweest zijn.
Foto’s