Woensdag 9/12/09

Vandaag geen plannen, morgen gaan we 3 dagen weg naar King’s Canyon en Ayers Rock. Aangezien we dan vroeg weg moeten, hebben we eerst uitgeslapen; 8 uur.
Na het ontbijt zijn we naar het centrum gegaan, waar we de tour van morgen nog moeten betalen. Daarna wat in het centrum rondgekeken. Terug naar de camping en nog even in/aan het zwembad gelegen. ’s Avonds hebben we zelfs regen gehad!

Donderdag 10/12/09

Om 5.15u gaat de wekker…. we gaan naar Uluru (Ayers Rock) en King’s Canyon. Dit is een heel stuk sturen, dus we moeten op tijd weg. We worden om 5.45 opgehaald voor onze camping. Alleen komt er niemand… wij wachten en wachten en nog niemand. Kantoor gebeld en er werd gezegd er komt zo iemand aan. Na enige tijd wachten belt de gids op; ik kom eraan, maar ik ben toch gewoon op tijd? Blijkt dat we de klok niet hebben aangepast aan het tijdsverschil met Alice Springs, deze stond nog op de tijd van de oost kust.
Na een lange rit (500 km) komen we na de middag bij King’s Canyon aan. Hier gaan we een wandeling doen van 3.5 uur, op het heetst van de dag! Het begint met een zeer steile helling omhoog lopen. De uitzichten zijn geweldig, ontzettend mooie omgeving.
Na King’s Canyon moeten we weer zo’n 200 km rijden naar de camp plaats waar we overnachten. Onderweg moet er eerst nog hout gesprokkeld worden voor het kampvuur, waarop tevens gekookt wordt. Ook stoppen we bij een bottle shop waar het nodige bier wordt ingeslagen. Bij aankomst op de camp plaats, gewoon ergens in de middle of nowhere, is het bijna donker. Snel wordt het kampvuur aangemaakt en wordt er chili con carne bereid. Slapen doen we onder de sterren in een soort slaapzakken met ingebouwd matrasje. Het is half bewolkt als we gaan slapen, dus geen volledige sterrenhemel.

Vrijdag 11/12/09

We worden om 5u gewekt door de gids. We moeten snel ontbijten alvorens we verder gaan naar Kata Tjuta, dit is een soort bergkam van verschillende rotsen. Ook hier doen we weer een wandeling van zo’n 2 uur. Ook hier weer schitterende uitzichten. Vanuit Kata Tjuta gaan we via een tussenstop in het visitor centre door naar Uluru. Ulura gaan we van een afstand bekijken tijdens zonsondergang. Vanuit de parkeerplaats op een aantal kilometer afstand, onder het genot van een aantal pilsjes en het avondeten hebben we de zonsondergang bekeken, schitterend! Daarna weer naar een andere camp plaats. Deze avond hebben we geluk, onbewolkt, dus vanuit onze bedjes zich op duizenden sterren, dat is nog eens goed in slaap vallen!

Zaterdag 12/12/09

Ondanks dat het nog steeds vakantie is, worden we deze dag om 4u gewekt! We gaan nu de zonsopgang bekijken bij Uluru. Slaapzak oprollen, plens water in het gezicht en gaan met die banaan. Tijdens de zonsopgang ontbijten we op de parkeerplaats. Net na 6u gaan we naar Uluru waar weer een wandeling op het programma staat, rondje Uluru. Dit is zo’n kleine 10 km. We vertrekken rond 6.30u, als het nog heerlijk koel is en zijn net na 8u weer bij de bus. Ook dan is het voor die omgeving nog erg koel, omdat het half bewolkt is. De trip zit er helaas weer op, er staat nog een lange reis terug naar Alice Springs voor de boeg, 500 km. Dus moe en voldaan weer de bus in na een wederom zeer geslaagde trip.

Bekijk ook:
Route waar we tot nu toe overal geweest zijn.
Foto’s