Dinsdag 8/12/2009

Vanmorgen stonden we voor een gesloten hek bij het Aboriginal centre in Tenant Creek. Binnen waren lichten aan, maar we zagen niemand en onze telefoon had geen bereik om naar binnen te bellen…
We waren dus wat eerder dan gepland bij de Devils Marbles, zo’n 100 km zuidwaarts over de Stuart Highway. Deze marbles zijn grote granieten bollen, die de natuur gevormd heeft en op elkaar gestapeld heeft. Er liggen er wel honderden op een paar kilometer. Raar dat de natuur die alleen hier heeft gemaakt….
Verder op weg naar Alice Springs, nog zo’n 400 km. We stoppen onderweg nog voor een mango ijsje en een fles mangowijn van de Red Centre Farm, die midden in de desert met ondergrondswater druiven en mangoes verbouwd!
Nu op de camping weer afkoelend water opzoeken en in de schaduw wachten tot de zon ondergaat.
Voor Ruud was het een zware tegenslag. Nu we dan toch in de outback zijn, wilde hij ontzettend graag zijn idolen van vroeger opzoeken; de Flying Doctors (even pilsje drinken bij Vic) en Skippy the bush kangaroo. Anders dan ons al die jaren is voorgelogen, namelijk dat deze series in de outback afspelen, blijkt dat dit helemaal niet het geval is. Ze zijn allebei aan de kust, vlakbij Sydney, opgenomen… Voortaan geloof ik geen woord meer van die Ozzy’s.

Bekijk ook:
Route waar we tot nu toe overal geweest zijn.
Foto’s