Maandag 30/11/09

De dag dat we naar de Great Barrier Reef gaan om te duiken! Dit betekende vroeg opstaan om de super moderne boot te halen waarmee we naar het rif zouden gaan. Dit was een tocht van 90 minuten, in deze tijd kregen we een uitgebreide briefing van de instructeurs.
Lonneke had eerst 2 introduiken aangezien ze in Egypte voor het laatste had gedoken. Ruud werd meteen het diepe ingegooid en begon met een duik op 18 meter. Tijdens de 2de intro duik van Lonneke ziet ze 1 reef shark en een trompet vis. Na de 2 intro duiken maakt ze haar 3de duik samen met Ruud. Tijdens deze duik zien we op het laatst een grote schildpad waar Lonneke erg dichtbij is en mee op de foto staat! Al met al ook weer een zeer geslaagde dag.

Dinsdag 01/12/09

Zijn we naar Kuranda geweest. Dit is een dorp in een regenwoud. Hier hebben we de Barron watervallen bekeken. Het dorp ligt bovenop een berg met een spectaculair uitzicht over de kustlijn bij Cairns. ’s Avonds zijn we naar Cairns gewandeld en hier hebben we heerlijk Italiaans gegeten. Ook heeft Ruud zich nog een echte Ozzy hoed gekocht (zie foto’s).

Woensdag 02/12/09

Hebben we de Mangrove boardwalk gedaan. Erg mooi aangelegd in een mangrove bos. Daarna hebben we een rainforrest walk gedaan bij de botanische tuinen in Cairns. Ook hadden we wat stroom perikelen met onze camper. Dit bleek deels een slechte uitleg van de electriciteit aan ons toen we de camper hebben opgehaald en deels een oude accu met een tekorte levensduur. Dus nieuwe accu erin en knallen maar weer.
Tijdens de reparatie van de camper hebben we boodschappen gedaan en o.a. kangaroe biefstuk gekocht voor ’s avond op de BBQ. Deze smaakte zeer goed!

Donderdag 03/12/09

Zijn we weer langzaam naar het zuiden terug afgezakt. We gaan van Cairns terug tot aan Townsville om van daar uit de outback in te gaan. We hebben een andere route genomen als hoe we naar Cairns zijn gereden en wel door de Atherton Tablelands. Zeer indrukwekkend heuvel landschap. Met afwisselend regenwoud, bos, akkerbouw, grasland en veel riviertjes met watervallen. Blijven steken in Tully Heads waar we een camping hebben om van hieruit weer verder te rijden.

Bekijk ook:
Route waar we tot nu toe overal geweest zijn.
Foto’s