Maandag 23/11/2009

Helaas verlaten we de prachtige campingsite weer en tijdens de afdaling horen we op de radio dat de eindexamen scholieren zich al met duizend verzameld hebben in Airlie Beach. Laat dat nou ook net onze volgende bestemming zijn… Van hieruit kun je namelijk gaan zeilen tussen de 74 Whitsunday islands met hun bountystranden en perfecte snorkellocaties. Ondanks de voorspelde drukte gaan we dus toch naar Airlie Beach en nemen we maar een camping net buiten Airlie. Bij het inchecken wordt ons al verteld dat door het goede weer heel veel zeilboten al volgeboekt zitten voor de komende week; minder… Uiteindelijk vind ze nog een plek voor ons op een kleine, iets luxere zeilboot voor donderdag en vrijdag.
Nu hebben we dus verplicht 2,5 dag vrij in Airlie Beach. Vervelend hoor vast zitten op een camping aan de azuurblauwe zee met 30 graden, verschillende wandelroutes of gewoon een goed boek.

Donderdag 26/11/2009

We stappen vandaag met 12 andere gasten op de Iceberg zeilboot! We krijgen de stargaze privat kamer in de boeg van het schip met een raam in het plafond naar het dek, vanwaaruit we ’s nachts de sterren kunnen zien! Net buiten de haven kunnen de zeilen meteen uit en gaan we redelijk scheef snel op weg. We zeilen tussen de 2 grootste eilanden door; Whitsunday en Hook island. Net na de passage stoppen we bij The Coral Garden voor onze eerste snorkeltijd. Het koraal is hier inderdaad in vele soorten uitbundig aanwezig. We varen, helaas met motor tegen de wind in, verder naar Whithaven; het mooiste strand van de eilanden. We varen iets verder door dan de meeste boten en hebben daardoor een stuk parelwit strand voor ons alleen, en wat helicopter-gasten…
Vrijdag 27/11/2009

Na een zonsondergang rustig zeilend langs Whitsunday island, brengen we de nacht door in dezelfde passage, helaas in de buurt van wat andere partyboten. Maar we hebben toch lekker kunnen kletsen met medepassagiers over hun Ozzie-avonturen. De volgende morgen zitten we om 7u met een ontbijt op het dek over het rustige water naar de prachtige omgeving te kijken. Ruud ziet nog een turtle.
Na een langzame start zeilen/ motoren we naar een strand dat door het lage tij net boven water ligt, waar we weer kunnen snorkelen. Er zitten hier meer vissen, maar een schildpad zien we helaas alleen vanaf de boot. Na de lunch varen we naar het noordelijkste dell van Hook Island om te snorkelen in Blue Pearl Bay. Hier zijn veel vissen en ook erge grote, alleen zien we helaas geen rays, schilpadden of de reusvis ‘Pricilla’ die hier moet wonen. Op de terugweg naar de haven kunnen we gelukkig nog heerlijk zeilen.

Bekijk ook:
Route waar we ton nu toe overal geweest zijn.
Foto’s