Vrijdag 20/11/09

Zijn we vanaf Rainbow Beach doorgereden naar Bundaberg. Hier zijn we naar Mon Repos turtle rookery gegaan. Hier komen schildpadden aan het land om eieren te leggen. We waren ingedeeld in groep 3 en moesten dus enige tijd wachten. Rond 22u was het dan zover, onze turtle was aangekomen! Echter was de pret maar van korte duur. Terwijl we wachtend naar een andere schildpad waren aan het kijken, was onze schildpad zich weer omgedraaid. Na een half uur patrouilleren hadden we geen geluk. We konden naar huis of nog tot maximaal 0.30u wachten. Net voor we naar huis gestuurd werden kwam er dan toch weer een turtle! Hier hebben we alles gezien, het body pitten, nest graven met de 2 achterpoten, leggen van de eieren en het uiteindelijk dichtmaken. De turtle had 119 eieren gelegd. Zien eruit als zachte pingpong balletjes. De turtle was kennelijk een beetje lui, want was niet hoog genoeg het strand opgegaan. Hierdoor moesten we het nest weer uitgraven om de eieren een stuk hoger te verplaatsen. Al met al een SUPER ervaring!

Bekijk ook:
Route waar we ton nu toe overal geweest zijn.
Foto’s