Ben ik in het vorige stukje nog de “highlight” van de week vergeten te vermelden. Zoals jullie weten zijn wij regelmatige bezoekers van de Smarmore Castle Leisure Club. Hier hebben we al een aantal weken op rij in de jacuzzi gezeten met de Giel Beelen van Ireland; Seamus Farrelly. Zo ook afgelopen dinsdag. Hij heeft iedere morgen van 7-9 een radio programma op LMFM. Ik had hem verteld dat ik daar ook iedere ochtend naar luister, als ik in de auto zit onderweg naar mijn werk. Toen vroeg hij ons wat “merry christmas” in het Nederlands was. Wij dus gezegd “vrolijk kerstfeest”.

De volgende morgen zat ik nietsvermoedend om 7 uur naar LMFM te luisteren. Seamus opende de radio uitzending: “Goodmorning everyone, I would like to say especially hello to my Dutch friend”. Toen lag ik dus al dubbel van het lachen in de auto. Maar hij ging verder: “he told me last night what “merry christmas” is in Dutch, but I can’t remember it anymore. So if you’re listening, please text this to LMFM”. Dus ik een SMS getypt naar LMFM: “Goodmorning Seamus, “merry christmas” in Dutch is “vrolijk kerstfeest”, which you pronounce as “frolick kerrs faced”.

Helaas was ik toen op het werk, waar we geen radio kunnen luisteren, dus ik kon niet meer horen of hij het nog gebruikt heeft.

Echter, toen Lonneke om 9 uur op haar werk kwam, zei Lorraine al meteen dat ze Ruud op de radio genoemd hadden. Ieder kwartier werd er luidkeels door Seamus aan alle luisteraars een “frolick kerrs faced” gewenst, thanks to my special friend Rude (tja, want Ruud kunnen ze natuurlijk ook niet uitspreken).