Hallo allemaal,

Hier weer eens een berichtje uit Ierland. Afgelopen weekend was onze B&B weer bezet, Rob & Eef waren hier. Dus we hebben weer een leuk weekend gehad. Zaterdag zijn we naar Trim castle geweest. Dit was erg interessant. Het is een ruine die deels is opgeknapt om bezoekers een indruk te geven hoe het kasteel er honderden jaren geleden heeft bijgestaan. Rond en in dit kasteel is ook de film Braveheart opgenomen. Daarna hebben we nog even geshopt in Navan.

’s Avonds stonden de dog races in Dundalk op het programma. Lonneke’s baas (Piaras) heeft 2 greyhounds en die liepen allebei mee. Van de eerste hond genaamd “Cliodhna Gold” (Cliodhna spreek je uit als Cleena) had Piaras redelijke verwachtingen. Reden genoeg dus om een wedje te wagen. We hebben €10 ingezet. De hond was voor de andere wedders niet een van de favorieten, waardoor de verhouding als hij zou winnen erg goed zou zijn. De tip van Piaras bleek een goede te zijn, de hond won de race! Zo werd onze €10 dus uiteindelijk €65. Snel verdiend in een minuut tijd, niet?

Zondag zijn we naar Newgrange geweest. Voor mij alweer de 3de keer met alle bezoek, maar iedere keer toch weer een andere gids die weer andere dingen vertelt. Rob & Eef zijn van hieruit naar de luchthaven gereden om terug naar NL te vliegen. Echter, bleek een paar uur later, konden ze weer terug naar Ardee komen omdat de vlucht naar Dusseldorf i.v.m. de zware sneeuwval was afgelast. De vlucht zou om 6.50 vanochtend weer gaan. Vanochtend dus vroeg uit de veren om hun op de bus van 4.00u te zetten. Deze kwam alleen niet opdagen… Dus maar een vroege trip met de auto naar het vliegveld. Gelukkig werk ik in de buurt van het vliegveld. Vanmiddag dus op tijd naar huis!

Volgende week gaan we ook weer de tourist uithangen, dan komt het laatste geplande bezoek van dit jaar. Dan zit met 5 personen (Isi, Skip, Nynke, Alex & Jenny) de B&B weer overvol! Komende week dus weer voldoende “Sjpek met eier” inslaan om het weekend te overleven.

Zo, nu maar even aan het werk!

Groetjes,
Ruud.