Daar zijn we weer. Vandaag heb ik de nieuwe auto opgehaald. Dat was (natuurlijk) weer een heel gedoe. Allereerst duurde het een eeuwigheid voordat het geld van mijn NL rekening naar mijn IE rekening overgeboekt was. Iemand wilde kennelijk toch nog even mee profiteren.
Eindelijk stond het geld dan gisteren avond op de rekening. Vanmorgen dus meteen naar de bank gegaan. Deze ging om 10.30u open en ik moest om 11.00u de bus hebben. Geen tijd voor meer problemen dus. Bank ging netjes op tijd open en ik vroeg of ik eur 7000 van mijn rekening kon halen. Toen werden ze al een beetje nerveus. Moest die miep eerst navragen of ze wel zoveel in kas hadden. Nou, dat was dus gelukkig geen probleem. Haalden ze een heel pak briefjes van eur 50 te voorschijn. Voort de snelle teller, inderdaad dat zijn dus 140 briefjes. In ieder geval verliep het tellen verder soepel waardoor ik (met een pak geld) op tijd was voor de bus.

In Dundalk de auto opgehaald. Daar begon de hele tel procedure natuurlijk weer van voren af aan. Toen moest ik nog naar het “welfare office” een zogenaamd PPS number aanvragen. Dit is te vergelijken met het Nederlandse sofi nummer. Lonneke had me al voorbereid, toen zij deze in Dundalk ging aanvragen was er een wachttijd van 2 uur. Nou, kennelijk was het mijn lucky day want ik was zo aan de beurt!

Toen met de auto van Dundalk naar Ardee, allemaal prima verlopen. Heb meteen nu maar een paar foto’s gemaakt voordat er allemaal deuken inzitten:

Groetjes,
Ruud.