Zo, reeds alweer bijna 2 weken terug van NY en we staan alweer met beide beentjes op de grond in Ierland. Het weekend na terugkomst lekker rustig aan gedaan. Zaterdag avond zijn we naar Hanneke’s nieuwe huisje geweest kijken. Zondag was het weer nog zo goed dat we even in de tuin in de zon hebben gezeten.

De maandag begon het werken weer voor Lonneke en weekend erna meteen weekenddienst. Uiteraard ben ik weer meegegaan om wat assistentie werk te doen. ’s Morgens moesten we eerst een test lezen bij boer Tommie.
Op zondag belde rond 14u een boer met een zieke koe. Alleen stond die koe nog in het weiland. Nou ja, haal hem maar naar de stal en bel me als die vast staat zegt Lonneke. Om 18u belt hij weer terug, de koe stond vast. Ondertussen was wel de rest van het vee uitgebroken, dus het had allemaal “iets” langer geduurd.
Toevallig zondag belde dezelfde boer (Tommie) als waar we zaterdag de test hadden gelezen, hij had een erg zware verlossing gehad en door het trekken aan het kalfje was een van zijn pootjes gebroken. Dus dat werd gipsen… Het is ongelooflijk hoeveel leven er in een kalf van 1 uur oud zit. Ik moest met m’n hele gewicht op het kalf gaan zitten zodat die een beetje rustig bleef liggen.

Gisteren was Lonneke niet helemaal lekker eraan, dus heb ik in mijn agenda gekeken of er nog een gaatje was haar mee te helpen met een test. Gisteren had ik niet een heel drukke dag, dus kon ik wel mee. Oude broek aan, laarzen aan en met de handheld computer het weiland in en de scores ingeven die Lonneke noemt. Echt een klusje voor Ruud dus!
’s Avonds had Lonneke ook dienst. Normaal gesproken redelijk rustig ’s avonds en ’s nachts. Maar wie belt er net op het moment dat we naar bed willen gaan? Juist, boer Tommie. Het zou een keizersnede worden. Snel naar de boer toe en inderdaad het kalf was veel te groot. Ruud werd aan het werk gezet, het gebied waar gesneden gaat worden de haren wegknippen. Toen de koe open was moesten de boer en ik steriel staan om te tillen, zo’n zwaar kalfje weegt rond de 60 kg! Maar alles verliep prima en de koe kon weer dichtgemaakt worden.

Vanmorgen wil Lonneke weggaan, waar heb je de sleutel gelaten? Weet ik niet? Ja, jij hebt gisteren avond opengemaakt… O ja, in dat geval staan de sleutels denk ik nog op de voordeur! Geen probleem hier in Ierland, er is niks weg.

Verder is de herst ook begonnen hier. De ene dag regen en de andere dag nog strak blauw. Herfst seizoen betekent ook dat er diverse bezoekers naar onze B & B komen. De eerste worden vrijdag verwacht en op dinsdag vindt er een wisseling plaats en komen de tweede bezoekers.

Zo, dat was het weer voor nu.

Groetjes,
Lonneke & Ruud.