Hallo iedereen in Nederland,

 Ik hoor van vele mensen klachten over het fiet dat het lang geleden is sinds het laatste stuk uit Ierland op de site. Ruud heeft wel nog foto’s en kleine stukjes op de site gezet, maar de lange verhalen laat hij aan mij over….

De laatste week van mei waren we in Nederland op “vakantie”. Met een weekend in de Ardennen met de Tegelse vrienden, een dag naar Maastricht, dag naar Rotterdam, etentje in Amsterdam, een bruiloft en een zilveren bruiloft, kwam er van uitrusten niet veel terecht. Maar het was super om iedereen weer tezien en bij te kunnen kletsen. Hopelijk kan ik iedereen snel een keer in Ierland begroeten. Gelukkig was het 2 juni hier bankholiday monday, dus kon ik nog een dag rustig bijkomen van de vakantie en al mijn Nederlandse aankopen opruimen.

Het weekend na de vakantie had ik dienst. Sita kwam vrijdagavond laat aan in Ardee (Hanneke moest haar van het vleigveld gaan halen omdat ze door haar 1,5 uur vertraging de laatste bus niet meer haalde). Ze ging de week erna met Hanneke wandelen aan de westkust van Ierland. Maar zou zaterdag eerst met mij meegaan op visites. Gelukkig voor haar waren er op die zaterdag meer koeienvisites, dan in de 4 dagen ervoor samen! Zondag hebben we nog met z’n drieen een spel gedaan. Hanneke had ook dienst, dus hebben we Sita ’s middags naar Carrickmacross gebracht. Ruud wilde ook mee, maar ik heb maar 1 passagiersstoel. Hij ging wel achterin op een kistje zitten, zei hij. Maar we hadden de deur nog niet dicht of hij was al van gedachten veranderd. Mijn van is namelijk helemaal dichtgetimmerd met hout achterin en dus aardedonker en heet met de deur dicht!! Zijn ze maar met z’n tweeen op 1 stoel gaan zitten voor het ritje van 25 min naar Carrick….. Gelukig geen politie tegen gekomen. Voor mij was het een rustige dienst die zondag, dus toen Hanneke vroeg of we nog wat wilde drinken, hebben we nog even bij haar buiten in het zonnetje gezeten. Toen ging toch mijn telefoon en was het natuurlijk een visite helemaal aan de andere kant van Ardee, 45 min rijden! Gelukkig was het geen verlossing….

Woensdag 11 juni kwamen Lucie, Wiel en Rian de Jong hier logeren. Zij hebben hun week hier goed gespendeerd. Ze hadden een auto gehuurd en zijn de donderdag en vrijdag hier door de omgeving gereden naar Carlingford, de Cooleymountains, Blackrock, Drogheda, Collon en wat achteraf weggetjes. Zaterdag zijn we met z’n vijfen naar Belfast geweest. Hier hebben we de city hall en andere monumentale gebouwen bewonderd, gewinkeld in de designerwinkels, genoten van het uitzicht door de glazenkoepel helemaal bovenin een winkelcentrum en de oudste pub van Belfast met z’n beschilderde ramen bekeken. Ook zijn we de protestante en katholieke wijk ingeweest waar tot ong 8 jaar geleden nog ieder avond huizen in brand werden gestoken en bommen vielen. Op de blinde muren van de arbeiders rijtjeswoningen zijn muurschilderingen gemaakt over de tijd van de Troubles. Zeer indrukwekkend om door deze buurten te rijden! Op tijd weer terug in Ardee, hebben we bij Muldoons uitgegeten. Vooral de chocolat fudge cake viel zeer goed in de smaak, ook al hadden de meeste van ons eigenlijk geen plaats meer. Gelukkig kon Wiel de restjes niet laten weerstaan en heeft alle bordjes voor ons leeggemaakt!  Zondag hebben we een rustdag gehouden. Maandag zijn Lucie, Wiel en Rian nog naar Dublin geweest. Dinsdagvond wilde we hun vakantie goed afsluiten met heerlijk italiaans eten bij Eliza’s. Ik me de hele middag erop verheugd om daar te gaan eten, is het restaurant op dinsdag gesloten……. Allemaal Ruuds schuld want hij wilde eigenlijk toch al bij O’ Neills gaan eten. Bij O’ Neills waren we de enige in het restaurant, dus vroeg Lucie of we daar de voetbalwedstriijd Nederland- Roemenie konden zien. Lucie, Wiel en Rian waren al echte voetbalfans geworden, dus gelukkig dat er verder niemand in het restaurant zat….

Ruud is met z’n ouders woensdag mee teruggevlogen voor een hele week naar Nederland. Hij heeft afgelopen weekend allemaal leuke dingen gedaan en ik zat hier helemaal alleen heel zielig! Ik heb dienst dit weekend. Gisteren was het redelijk druk met een verlossing ’s morgens om 8.30 en een lange visite waarbij 12 koeien in het bloedvat en in de spier behandeld moesten worden. Terug op de praktijk wachtte er twee honden en een kat op me. Een Jack Russel van 5 maanden had een grote tak van een gekapte boom op zich gekregen. Gelukkig na de hele middag hem te observeren, bleek hij er niets aan over te hebben gehouden. Ook de kat en andere hond gingen weer naar huis met wat medicijnen. Ik ben ook nog een dik uur weggeweest om een wond aan een tepel schoon te maken en in te cremen bij een koe. Het was bij een van onze verste boeren nog 5km ten zuiden van Slane, half uur rijden! En dat voor iets wat hij eigenlijk wel zelf had kunnen doen….. Vandaag heb ik tot nu toe pas 1 telefoontje gehad om medicijnen op te halen op de praktijk, erg rustig dus. De diensten zijn nu over het algemeen erg rustig, je wordt bijna nooit meer ’s nachts uit bed gebeld. Het kalfseizoen is voorbij, nu kalft er nog maar af en toe een koe.

Nou ik geloof dat ik jullie nu wel weer een beetje bijgepraat heb. Nu moeten jullie mij natuurlijk ook weer allemaal op de hoogte brengen van de ontwikkelingen in Nederland. Maar niets over voetbal, ik weet al dat NL er weer uit ligt! Ik hoop nu weer de site wat beter bij te houden….

Veel liefs Lonneke