Hallo allemaal,

Vandaag was het D-day voor Lonneke, scuba review. Een van de nadelen (voor Lonneke dan) was dat we vroeg uit de veren moesten, want we moesten om 9.15 in Bettystown zijn. Toen we aankwamen bleek dat er nog iemand een pool dive ging doen, dus kon ik ook nog mee duiken. Uiteraard had ik niks bij me, dus ook geen zwembroek ofzo. Dan maar zoals ze het hier noemen “commando” in het duikpak.

Was wel goed om even alles door te nemen, klaarmaken van de hele uitrusting en in het zwembad nog wat oefeningen gedaan. Al met al toch zo’n 2 uur in het zwembad gezwommen. Helaas is de tank in de zee sneller leeg dan 2 uur…

Lonneke had ook een goede scuba review gedaan en ze is helemaal klaar voor een duik in de zee. Deze zal waarschijnlijk ergens juni/juli gaan plaatsvinden. In augustus hebben we een duikweekend in Galway gepland. Dit ligt aan de west kust van Ierland, dus aan de Atlantische oceaan. Hier is het zicht onder water beter als aan de oost kust waar wij zitten.

Vandaag hebben we rustig aan gedaan. De vet wilde eerst uitslapen en ’s middags zijn we in Nobber naar een fair (soort braderie) geweest. Dat was erg leuk, allemaal kraampjes en wat attracties, zo ook deze. In Nederland doen ze dat met die grijpers bij de horloges. In Ierland uiteraard meteen het grote werk! Verder is de braderie niet zo heel verschillend als in NL. Er staan verkopers, er staan eetkramen, alleen hier stond ook wat vee om te kopen. Ook waren er op een plein vakjes getekend van 1 tot 400. Je kon voor eur 5 een vakje “kopen”, dan werd er een koe binnengelaten en het vakje waar die het eerste zijn behoefte op deponeerde kreeg eur 500. Daarna hebben we nog wat rondgereden in de omgeving voor we terug zijn gegaan naar Ardee.

Vanaf volgend weekend zijn we een week in Nederland. Eerst weekendje weg naar de Ardennen met de vrienden. Weekend erna maar liefst 2 bruiloften en dan vliegt Lonneke zondag weer terug naar Ierland. Ik moet nog 2 dagen langer blijven, omdat ik nog in Eindhoven moet werken en dan vlieg ik de dinsdag erna weer terug. We hebben er allebei veel zin in!

Tot ziens dus allemaal,

Gr,
Ruud.