Hallo allemaal,

De vet heeft weekend, dus de spullen staan in de gang om plaats in de van te krijgen. Zaterdag zijn we eerst ’s morgens naar een dive centre geweest. We willen binnenkort een duik gaan maken in de zee, maar omdat Lonneke 1,5 jaar niet gedoken heeft moet ze eerst een PADI review gaan doen. Dit kan ze volgende week doen, dus hopelijk daarna snel een keer de zee in! Zal wel even tegenvallen in Ierland duiken, aangezien het water een stuk kouder is en het zicht een stuk minder dan in Egypte of Thailand. Deze week de theorie nog een keer doornemen met het opgehaalde workbook en nog even oefenen in bad…

Daarna zijn we naar Drogheda geweest om te shoppen. Helaas was het weer niet zo goed als in Nederland. Maar na flinke regenbuien onderweg was het gelukkig de rest van de dag wel droog en ondanks de bewolking toch lekker warm. Drogheda heeft twee nieuwe overdekte winkelcentra moderne winkels zoals Vero Moda, Esprit, Pepe Jeans en Tommy Hilfiger, maar ook goedkope winkels zoals de Dunnes (vergelijkbaar met V&D). De buit van de dag bestond voor Ruud uit een Pepe ribbroek en een tas voor de nieuwe kleine laptop en voor Lonneke uit een zomerbroek, t-shirtje, basisshirt en vest. Op de foto’s van Carlingford kun je Lonneke’s nieuwe broek en t-shirt bewonderen (samen maar 25 euro Pap!) 

Vandaag was het weer een stuk beter dan gisteren. We zijn dan ook de tourist gaan uithangen. ’s Morgen zijn we naar Carlingford gereden. Dit is een klein plaatsje in een baai aan zee, aan de voet van de Cooliemountains met aan de andere kant van de baai de Mourne Mountains (zie foto’s). Het heeft ook een heritage (= erfgoed) centrum. Na een korte wandeling door het centrum, zijn we de steile berg een stuk omhoog gelopen om een mooi uitzicht over de baai te krijgen. Daarna zijn we langs de kust verder naar Omeath gereden. Hier hebben we wat gedronken en een lekker stukje chocoladetaart/ appeltaart gegeten. Op de weg terug naar het zuiden zijn we naar Blackrock gegaan. Hier was ik al een keer geweest met Sjraar en Jose. Toen was het nog niet zo warm en dus ook niet zo druk. Vandaag konden we bijna geen parkeerplaats krijgen, zo erg druk was het er met mensen die op de boulevard liepen/zaten. Kinderen waren in het zand aan het spelen en sommige zelfs in het water aan het spetteren. Via de toeristische route langs de kust zijn we teruggereden naar Ardee. Hier hebben we het weekend goed afgesloten door lekker samen te eten bij het Italiaanse restaurant Eliza. Ik heb morgen nog een dagje vrij, als die arme Lonneke weer aan het werk moet.

 Hoe was de vrijgezellendag van Jochem en Astrid verlopen?

Gr,
Ruud.