Tja, en dan is het 29 april en zit je in Ierland met een Nederlandse werkgever. Dat betekent dus morgen vrij, donderdag hemelvaart en vrijdag is “collectief verlet” bij Philips. In Ierland hebben ze geen koninginnedag en ze hebben ook geeb vrij met hemelvaart, wat dus betekent dat Lonneke gewoon moet werken. Maar wat moet ik dan de hele dag doen? Ik heb nog niet eens wat om me te verplaatsen hier (doe namelijk alles met het vliegtuig…). Juist dan maar een fiets kopen….
Ook ben ik van plan een dezer dagen naar Belfast te gaan om daar eens wat rond te neuzen. Ik zal me dus niet gaan vervelen de komende dagen.

Sinds vandaag heb ik trouwens ook eindelijk een Ierse bankrekening. Gisteren deden ze moeilijk of een brief van mijn Nederlandse credit card ook gebruikt kon worden voor “proof of address” en dus moest dit gevraagd worden aan het hoofdkantoor in Dublin. Ik vandaag dus met goede moed terug. Toen ik de bank naderde zag ik 3 groene Nissan Patrols met allemaal bewapende militairen en een auto van Brinks voor de bank staan. Ik was bijna blij dat ik nog geen rekening had geopend, want dit zag er serieus uit als een overval. Toen ik dichterbij kwam, bleek dat ze de bank gewoon aan het bevoorraden waren met Ierse euro’s! Dit was is gewoon standaard procedure! Werkelijk ongelofelijk.

Rest mij om jullie allemaal een gezellig koninginnedag te wensen, veel plezier!

Gr,
Ruud