Ja iedereen, het bewijs is hier; Ruud aan het klussen….

Tijdens Lonneke’s eerste weekend oproepdienst (die verhalen verschijnen morgen) was ik aan het twijfelen wat ik zou gaan doen. Of naar Dublin om daar eens rond te spienzen of thuis blijven. Aangezien het weer niet echt heel geweldig was, heb ik besloten thuis te blijven. Zo had ik alle tijd om de schilderijen op te hangen. Ik had mijn huiswerk ’s ochtends gedaan en op google gezocht naar de verschillende mogelijkheden om schilderijen op te hangen. Ongelofelijk wat je zoiets eigenlijk op zoveel verschillende manieren kunt uitvoeren. Uiteindelijk heb ik, na een weloverwogen keuze, besloten om een hamer te kopen en staalspijkers. Volgens een mede-doe-het-zelver in Nederland was deze manier uitermate geschikt voor betonmuren.

Aangezien ik geen gereedschap heb meegenomen naar Ierland (in Nederland gebruikte ik dat ook zelden), moest ik gisteren eerst maar eens op zoek naar een hamer en wat spijkers. Eerst maar eens het dorp rond gewandeld voor de lokale Oteman; zonder resultaat helaas. Toen begon het uit het niets heel hard te regenen. Plan maar aangepast en even gaan schuilen bij de Spar waar ik toevallig voorbij liep. Hier begon een Ier met ongeveer 2 tanden in de mond te praten. Mijn Iers is aan het verbeteren, ik hoorde duidelijk “lovely wheather”, maar de 5 zinnen die daar achteraan kregen verstond ik niks van. Gelukkig ging het hard regenen over naar zachte regen, acceptabel genoeg om weer naar buiten te gaan. Op straat maar even gevraagd waar de hardware store in Ardee zich bevindt. Je moet die straat in en dan is het ongeveer een mile verder aan de rechter kant. Ik loop de straat in en na 200m ligt daar inderdaad de hardware store. Hier eerst maar eens op zoek naar een hamer. Het aanbod hiervan varieerde van EUR 15 – EUR 90, aangezien ik als onervaren klusser nog geen strenge eisen heb was de keuze makkelijk en heb ik de EUR 15 versie genomen. Bij de kassa nog een doosje spijkers en op naar huis.

 Als vuurdoop besloot ik om maar op de wc te beginnen, als het misgaat is het in ieder geval geen A-lokatie waar je steeds tegenaan kijkt. Tja, het halve werk is dus plannen en zelfkennis kennelijk. De eerste spijker was bijzonder moeilijk, niet erin te krijgen. Sjonge jonge heb daar staan slaan als een idioot en er gebeurde vrij weinig. Uiteindelijk dat ding er toch ingekregen. Tweede spijker ging een stuk makkelijker, heeft denk ik te maken omdat dit geen buitenmuur was. Alleen hier liet het pleisterwerk een beetje los. Gelukkig zie je daar niks meer van na het ophangen van het schilderij.

Vandaag heb ik, na goed overleg met Lonneke, ook de A-locaties gedaan. Het resultaat is wonderwel, de schilderijen hangen, geen (aanzienlijke) schade en heb mezelf geen een keer (heel hard) op de vingers geslagen!

Dus onder het motto “kunnen wij dat maken; nou en of” heb ik weer behoorlijk wat punten gescoord dit weekend.

Gr,
Ruud -Bob the Builder- de Jong