Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje uit Ireland. Ruud is al redelijk gesettled, alleen is een primaire levensbehoefte van Ruud nog niet geregeld; internet.
ADSL aanvragen duurt kennelijk 6-8 weken, dit omdat de telefoonlijn opnieuw aangesloten dient te worden. Hier kan ik in verband met het werk niet echt op wachten, aangezien ik de komende 4 maanden 3 dagen vanuit Ierland ga werken en de andere 2 dagen in Eindhoven zit. Dus op zoek naar een alternatief. Vodafone en O2 bieden ook mobiel breedband aan (over GSM netwerk). Bij Vodafone is echter het probleem dat ze hier geen nieuwe klanten accepteren die minder dan 3 maanden in Ierland wonen. Kennelijk gaat het goed met Vodafone in Ierland. O2 daarentegen heeft deze regeling gelukkig niet, hier hebben we alleen legitimatie en een Ierse bank rekening nodig. Laten we dat laatste dan ook nog niet hebben…. Voor een Ierse bankrekening heb je een afschrift nodig van een betaalde rekening van gas, water of elektriciteit op het juiste adres. Alleen heb je om zo’n rekening te betalen weer een Ierse bankrekening nodig… Beetje kip en ei verhaal dus. Lonneke heeft vorige week de gas rekening (deposit van € 400 !!) betaald via het postkantoor. Als we nu een bevestiging krijgen van het gas bedrijf hiervan, kunnen we daarmee naar de bank een rekening openen en met de gegevens van de bank rekening eindelijk internet aanvragen!

Enfin, het niet hebben van een internet verbinding heeft ook zo zijn voordelen met betrekking tot het inburgeren. Zo zit Ruud iedere dag ’s ochtends en ook ’s middags een aantal uurtjes in het lokale eetcafe waar ze voor klanten gratis draadloos internet aanbieden. Op zich redelijk te doen op die manier, plus af en toe thuis met de mobiel wat emails ontvangen en versturen. De rest van de werkzaamheden gebeurt “offline” in huis.

Gisteren avond zijn we naar Carrickmacross geweest, daar vierde Hanneke haar verjaardag. Ook het bier drinken weer helemaal in het kader van de integratie. Er waren ook wat collega’s en vrienden van Hanneke daar, was erg gezellig.
Komende dinsdag vertrek ik weer richting Nederland. Dan ben ik woensdag en donderdag in Eindhoven aan het werk en vlieg ik donderdag avond weer naar Ierland.

Hadden jullie overigens de foto’s aan de rechter kant gezien van Lonneke’s auto en Lonneke in haar werk outfit?

Gr,
Ruud.