Hoi allemaal,
 
Bedankt voor de vele reacties op mijn mail! Leuk om toch een beetje op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in NL.
Ik ben afgelopen zaterdagmiddag nog met Piaras mee geweest op een aantal visites, maar helaas geen verlossing of keizersnede…. (en zondag had hij er 3….) Zaterdagavond heeft Hanneke me opgehaald om wat te drinken in Carrickmacross, waar zij woont (20 min rijden).
Zondagmorgen heb ik heerlijk uitgeslapen en om 13u heeft Hanneke me opgehaald voor die Gaelic football wedstrijd, die helemaal in Clones was; anderhalf uur rijden! Gaelic football is een combinatie van voetbal en rugby; Je mag met de bal in de hand een aantal stappen lopen en dan moet je hem laten stuiteren op de grond of op je voet. Je mag de bal gooien en schoppen naar andere spelers. Je kunt een goal maken (3 punten volgens mij), maar ook een punt scoren door de bal tussen de hoge palen naast de goal te schoppen. Het spel gaat erg snel, je kunt de bal moeilijk volgen. Maar er wordt vaak gefloten door de scheids. De supporters van beide ploegen zitten door elkaar en dat gaat prima. Op het veld wordt wel soms geduwd en gemept. Het wonderbaarlijkste is dat ze de ballen die het halve veld over geschopt worden, zo uit de lucht vangen! Dat moet echt hard aankomen, met de snelheid die die ballen hebben! Maar Monaghan, de county waarin Hanneke woont heeft gewonnen in de laatste minuut.
Terug in Ardee zijn Hanneke en ik nog wat gaan eten bij de Amerikaanse dinner; heerlijke pizza voor mij.
 
Gisteren ben ik met de bus naar Dundalk en Drogheda geweest om een belastingnummer aan te vragen en langs het department te gaan voor de contracten voor het Tuberculose en Brucellose testen. Deze alle koeien worden jaarlijks voor deze ziekten getest en het is een groot onderdeel van het werk als dierenarts hier.
Vanmorgen heb ik geprobeerd om mijn registratie en bankzaken te regelen, maar dat verliep niet voorspoedig….
Hopelijk kan ik vanmiddag nog mee op wat visites, wat ik heb nog geen koe gezien deze week!
 
Liefs Lonneke