Hallo allemaal,

Op dit moment zitten we (helaas) weer in het koude regenachtige Nederland. We zullen nog even de laatste dagen van Thailand beschrijven.

Laatste bericht was toen we weer op het vasteland waren, we hebben de nachttrein genomen naar Bangkok. Dit was een goede reis, in ons bedje een paar uurtjes geslapen. Bij aankomst in Bangkok zijn we eerst naar de klerenmaker gegaan en heeft Ruud zijn pakken gepast. Hier moest nog her en der wat aangepast worden alvorens deze klaar waren. Ook heeft Ruud nog 3 overhemden laten maken. Na het passen zijn we terug naar het treinstation gegaan en hebben we de trein naar Ayutthaya genomen. Hier staan net als in Sukhotai verschillende oude tempels. Het was heel erg warm deze dag (40 gr C) en we hebben geregeld in de schaduw gezeten om wat af te koelen.

De volgende dag zijn we weer terug naar Bangkok gegaan, hier hebben we ’s middags wat rond gelopen en wat geshopt op Koh San road. In de buurt hiervan was erg veel politie en militairen op de been, na navraag bleek dat de koningin een bezoek aan de tempel zou gaan brengen. Hier hebben we even gekeken toen het hele circus arriveerde. Dikke limousine voor de queen en een heel peleton Mercedessen met van allerlei officials. De Thai zijn enorm koningshuis gezind en die vonden het geweldig om te zien.

De volgende dag (laatste dag) hebben we ’s morgens rustig aan gedaan, tassen fatsoenlijk ingepakt. We waren van plan om in de buurt van het guesthouse nog wat rond te lopen. Toen we in het park stonden kwam er een man naar ons toe en vroeg wat we aan het doen waren. Na even met hem gepraat te hebben, bleek dat het die dag Buddha-dag was. Ook was deze week de toeristen-promotie van de overheid, een van de voordelen was zeer goedkope Tuk-Tuk (alleen die van de overheid zijn). De man hield ons zo een Tuk-Tuk aan en zei welke tempels we beslist nog moesten zien. Dit waren allemaal vrij onbekende tempels voor de toeristen en alleen op Buddha dag open. Met de Tuk-Tuk hebben we diverse tempels bezocht. Bij iedere tempel kwamen er Thai naar ons toe om wat uit te leggen over de tempel, ze vonden het allemaal geweldig dat er toeristen naar de niet-toeristische tempels kwamen. Na 2-3 uur onderweg te zijn geweest met de Tuk-Tuk (dit alles voor 10 Bhat = EUR 0.25) zijn we naar de kleermaker gegaan. Hier nog even de pakken en overhemden gepast die klaar waren en ook goed pasten. Daarna terug naar het guesthouse, omgekleed en naar het vliegveld….. onze geweldige vakantie is helaas weer voorbij.

 We hebben een selectie van de foto’s gemaakt, deze kun je hier bekijken.