Hallo allemaal,

Deze keer vanuit Ko Tao waar we woensdag zijn aangekomen. Woensdag hebben we niet veel gedaan, dorpje waar we zitten wat verkend en beetje uitgerust omdat we moe waren van de reis. Donderdag hebben we een scooter gehuurd om het eiland te verkennen. We zijn ’s morgens naar een snorkelbaai gegaan, we moesten alleen over erg steile onverharde wegen om er te komen. Niet ideaal met 2 man op een scooter. Uiteindelijk gelukt en heel mooi om te snorkelen. Daarna zijn we de rest van het eiland wat gaan verkennen, twee andere dorpen deze keer over de verharde weg. ’s Middags hebben we ons nog een stuk over de onverharde weg gewaagd naar een andere snorkelbaai. Helaas zaten hier erg veel kleine kwalletjes en begon het ook nog te regenen.

Vandaag heeft Ruud 2 duiken gemaakt. In het begin regende en waaide het enorm hard, de boot ging flink op en neer en de zee was te wild voor Lonneke om te snorkelen. Bij de tweede duik was het een stuk rustiger en heeft Lonneke ook gesnorkeld. Het duiken ging erg goed na ongeveer 1 jaar niet gedoken te hebben. Net hebben we heerlijke vis van de barbecue gegeten. Ruud had Baracuda (eerst levend gespot met duiken, ’s avonds oppe telder).

Morgen gaan we waarschijnlijk een ATV (scooter met 4 wielen) huren, is geen overbodige luxe hier, om het eiland nog wat te verkennen en naar nog wat snorkelbaaien te gaan. Zondag gaan we waarschijnlijk met de boot om het eiland naar verschillende snorkelplaatsen.

Maandag gaan we weer met de nachttrein (van maandag op dinsdag) naar Bangkok.

Groetjes,

Ruud & Lonneke.