He hallo allemaal,Hier zijn we weer, nog steeds vanuit Sukhothai. Gisteren zijn we, na een heerlijk ontbijt met zelf gemaakt brood en een verse fruit salade, naar Old-Sohkothai gegaan. Hier ligt het historische park van 45 km2 met ruines van tempels uit de 13de en 14de eeuw. De meeste zijn erg mooi bewaard gebleven en er staan zelfs nog (delen) van boedha’s. Omdat het park zo groot is, hebben we fietsen gehuurd (ja Isi en Skip, vele malen sportiever dan die scootertjes van jullie). Het was wel behoorlijk benauwd en dus ook behoorlijk zweten.

Bij terugkomst hebben we dan ook lekker afgekoeld in het zwembad. Vanmorgen, na wederom een heerlijk ontbijt, zijn we teruggegaan naar Old-Sukhothai om het museum te bezichtigen. Deze was gisteren helaas om 16u gesloten. In het zeer mooi aangelegde museum zagen we dat we een van de mooiste tempels nog niet gezien hadden de dag ervoor. Dus voor een uurtje nog maar even een fiets gehuurd (kon er wel vanaf, was ongeveer 50 ct per persoon per dag) en naar de tempel gefietst. ’s Middags nog even een duik in het zwembad en zometeen lekker eten en een biertje erbij. Het eerste boek hebben we allebei al uit.

Morgen nemen we de bus naar Chiang Mai (ongeveer 6 uur). Hopelijk is het een luxueuzere bus als waar we mee zijn gekomen…. Vanuit Chiang Mai nemen we waarschijnlijk het vliegtuig naar het zuiden, aangezien die prijzen ook erg goed zijn. De rest van de avonturen zal wel weer volgen uit Chiang Mai. Vooralsnog kan ik nog geen foto’s plaatsen helaas….

Gr,

Ruud & Lonneke.