O o o, wat een gedoe om mijn Telfort abonnement op te zeggen.

Het verhaal begint op het moment dat Telfort bekend maakt over te gaan naar KPN. Ze zeggen heel mooi, er verandert niets. Maar dit blijkt zeker niet juist, het EDGE netwerk (snellere variant op GPRS) vervalt. Dit betekent voor hetzelfde geld een enorme teruggang in internet snelheid op de mobiel. Contractbreuk dus.

Na een aantal telefoontjes krijg ik een aanbieding om tegen “gereduceerd” tarief een UMTS telefoon aan te schaffen en dus blij Telfort (en dus KPN) te blijven. Helaas blijken de prijzen nog aan de hoge kant, van een aanbieding is eigenlijk geen sprake aangezien de meeste telefoons met enig zoekwerk op het internet zonder abonnement voor hetzelfde bedrag aan te schaffen.

Weer een telefoontje naar de klantenservice dus. Voorstel van mijn kant, of een gratis UMTS toestel aangezien ik niet van plan ben kosten te maken voor een wijziging van hun kant en anders mogelijkheid per direct het contract op te zeggen. Het wordt dus de laatste optie.

Het abonnement moest uiteraard schriftelijk opgezegd worden. Na een aantal keren bellen met de klantenservice blijkt “ineens” na een aantal dagen dat de brief op de verkeerde afdeling ligt en er dus nog niks gebeurd blijkt te zijn. Na enige tijd op de medewerker ingepraat te hebben, blijkt dat hij wel bereidwillig is om dit meteen op te lossen. Denk je dat alles in het werk wordt gezet om op te zeggen, blijkt het tegendeel waar. Na de opzegging kreeg ik ineens weer een brief met de “aanbieding” die ze enkele weken geleden al verstuurd hadden om een UMTS toestel aan te schaffen. Hier word ik dus niet blij van. Wederom bellen en telefonisch de opzegging gedaan. Beloofd wordt dat dit binnen 5 werkdagen uitgevoerd is.

Op deze belofte de nieuwe provider, Vodafone, benaderd dat zij op die datum (vrijdag deze week) de portering voor nummerbehoud moeten claimen. Krijg ik vandaag van Vodafone te horen dat Telfort wederom het verzoek hiervoor heeft afgewezen. Dus weer telefoontje naar Telfort, hebben zij zogenaamd niks ontvangen van Vodafone. Nu heeft Vodafone weer het verzoek ingestuurd, alleen duurt het weer 5 werkdagen vanaf vandaag, wat dus betekent dat ik dit weekend geen nieuwe phone heb……

To be continued, hopelijk positief!